Golden Visa in Portugal

Golden Visa in Portugal

Golden Visa in Portugal
  • Marcela Propriedades
De afgelopen tijd is er veel gesproken over de term "Golden Visa", maar wat houd dit eigenlijk in? De Golden Visa is een Verblijfsvergunning met Investering. Het gaat om een programma gecreëerd onder de Portugese wetgeving waarin burgers buiten de Europese Gemeenschap toestemming krijgen voor een verblijfsvergunning in Portugal en mogen ook profiteren van vrij verkeer het Schengen Gebied.
 
Hierbij komen een aantal voordelen, voornamelijk toegewezen verblijf in Portugal en hiermee kan de titelhouder zich bevestigen en in ons land investeren en een band creëren met de Portugese grondgebied en andere gebieden die verbonden zijn met het Schengen Gebied en eventueel met landen die bevoorrechte internationale overeenkomsten hebben afgesloten.
 
Momenteel is dit een eenvoudige manier van het verkrijgen van een visum in Portugal en wat in de toekomst de mogelijkheid geeft, aan de hand van bepaalde eisen, goedkeuring van de Portugese nationaliteit of verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning.
 
Deze vergunning zal als eerste voor een periode van 5 jaar afgegeven worden, waarin de vereiste voorwaarden aangehouden moeten worden, bestaande uit minimum verblijfsperiodes in Portugal gedurende de geldigheid van de vergunning. Hierna, bestaat de mogelijkheid voor een verlenging van 2 jaar.
 
Wat is het doel van de Golden Visa?
 
Afgezien het Portugal aantrekkelijk maakt, is het bedoeld om investeringen binnen te brengen en het creëren van werkgelegenheden. Het streeft ook om contacten tussen Portugal en het buitenland te verbeteren, hierdoor de cultuur, onroerend goed investering, internationale relaties en eventuele integratie van grote investeerders te promoveren, door middel van permanente verblijfsvergunningen of zelfs nationaliteitvergunningen. Aan de andere kant, kunnen deze vergunningen naar een bevoorrechte toegang tot gebieden die een gezonde relatie met Portugal hebben leiden, of zowel, landen met als officiële taal Portugees, waarvan de meeste van een opkomende economie genieten.
 
Eisen:
 
1 - Investering/kapitaal overmaking van tenminste 1M euros, onder bepaalde voorwaarden;
 
2 - Het opstellen en behouden van een gegeven aantal werkgelegenheden;
 
3- Aanschaf van onroerend goed ter waarde van tenminste half miljoen euros; er zijn meer eisen, zoals de nationaliteit van de aanvrager en
 
geen strafrechtelijke praktijk of signalering bij het Schengen
 
veiligheidssysteem. Vóor het indienen van de aanvraag is het belangrijk dat de aanvrager hierover advies zoekt.
 
Voor meer informatie, kunt u HIER de informatie brochure downloaden.
 
Kies uw onroerend goed HIER en neem kontakt op met ons. Het is ons genoegen om u van dienst zijn.
 
*1 Akkoord van Schengen: is een internationale verdrag tussen verschillende landen ( meeste bestaande uit landen van de Europese Gemeenschap, met een paar uitzonderingen) en en aantal derde landen, wat de toegang en verkeer van burgers in deze landen regelt, hierdoor is het internationaal verkeer van burgers ge-disciplineerd en in regelmaat.